Op zoek naar een plek voor jouw eindejaarsfeest? Bekijk de speciale prijzen en acties…

AI bij Space to Create: maak een automatisch verslag van je meeting

Space to Create staat bekend om de geavanceerde technische faciliteiten voor vergaderingen en trainingen. We hebben nu iets nieuws toegevoegd om je meetings nog efficiënter te maken: de mogelijkheid om je vergaderingen automatisch vast te leggen met behulp van AI-tools.

Hoe werkt het?

Op verzoek zetten we een aparte computer in de vergaderruimte, compleet met de juiste software. Het is handig als je van tevoren zelf een (gratis of betaald) account aanmaakt voor de transcriptie-tool die je wilt gebruiken, zodat je data veilig in jouw omgeving blijft. Wij zorgen voor de apparatuur, inclusief een microfoon.

Tijdelijke aanbieding

Tot april 2025 bieden we deze service voor een introductieprijs van maar €49!

Wat je hiervoor krijgt:

  • Een intakegesprek en -formulier om je wensen door te geven
  • Een Apple-computer voor de duur van je meeting
  • Een centrale microfoon
  • Assistentie bij het opstarten
  • Verzekering dat er geen data op onze systemen wordt opgeslagen (de meeste tools werken via jouw eigen account)

Let op! Je hebt dus wel je eigen account nodig bij een van de transcriptie-tools.

Tools die wij momenteel ondersteunen:

1. Otter.ai

Otter.ai biedt real-time transcriptie voor vergaderingen en interviews. De tool herkent automatisch sprekers, waardoor je kunt zien wie wat zegt. Daarnaast kun je aantekeningen toevoegen en deze delen met anderen. Het is een handige tool voor gedetailleerde vergaderverslagen.

  • Gratis/betaald: De gratis versie biedt beperkte minuten per maand. De betaalde pro-versie geeft je onbeperkte opnames en extra functies, zoals geavanceerde sprekerherkenning.
  • Sprekerherkenning: Ja, automatische sprekeridentificatie is beschikbaar.

 

2. Microsoft Teams (met live transcriptie)

Microsoft Teams heeft een ingebouwde transcriptiefunctie voor meetings. Tijdens de vergadering wordt automatisch een transcriptie gemaakt, en na afloop kun je precies zien wie wat heeft gezegd. Een ideale optie als je al gebruikmaakt van Microsoft 365.

  • Gratis/betaald: De transcriptiefunctie is onderdeel van een betaald Microsoft 365-abonnement. Sommige functies zijn beschikbaar in de gratis versie van Teams, maar voor transcripties is meestal een betaald abonnement nodig.
  • Sprekerherkenning: Ja, Teams herkent automatisch wie wat zegt tijdens de vergadering.

3. Google Meet (met live captions)

Google Meet biedt real-time ondertiteling tijdens vergaderingen. Met de add-on “Tactiq” kun je deze ondertiteling omzetten in een volledig transcript. Tactiq kan ook sprekers identificeren, wat het handig maakt voor meetings.

  • Gratis/betaald: Google Meet is gratis, maar de transcriptiefunctie vereist een extensie zoals Tactiq. Deze extensie heeft een gratis versie en een betaalde versie met meer functies.
  • Sprekerherkenning: Ja, met de Tactiq-extensie kun je zien wie wat heeft gezegd.

4. Rev

Rev biedt zowel AI- als menselijke transcriptieservices, wat het zeer nauwkeurig maakt. Sprekerherkenning is mogelijk wanneer je opnames uploadt. Rev is handig voor gedetailleerde verslagen van vergaderingen en interviews.

  • Gratis/betaald: Betaald per minuut opname ($1,25 per minuut voor AI, $5 per minuut voor menselijke transcriptie).
  • Sprekerherkenning: Ja, beschikbaar bij zowel AI- als menselijke transcriptie.

5. Trint

Trint gebruikt AI om audiobestanden te transcriberen en biedt de mogelijkheid om notities en tags toe te voegen. Sprekerherkenning wordt automatisch toegepast, wat het een krachtige tool maakt voor uitgebreide vergaderingen.

  • Gratis/betaald: Trint is een betaalde dienst, met abonnementen vanaf $60 per maand. Er is geen gratis versie, maar je kunt het wel uitproberen met een proefperiode.
  • Sprekerherkenning: Ja, automatische sprekeridentificatie is beschikbaar.

6. Sonix

Sonix biedt AI-gestuurde automatische transcripties, inclusief sprekerherkenning. Daarnaast kun je notities toevoegen en ondertitels genereren, wat het geschikt maakt voor zowel audio- als videoprojecten.

  • Gratis/betaald: Betaald, maar je kunt starten met een proefperiode van 15 gratis minuten.
  • Sprekerherkenning: Ja, automatische sprekeridentificatie is beschikbaar.

7. Descript

Descript is een veelzijdige tool voor zowel transcriptie als audio- en videobewerking. Het biedt ook functies voor sprekerherkenning en is ideaal als je naast transcriptie ook editing wilt doen.

  • Gratis/betaald: Gratis versie met beperkte functies. Betaalde versie vanaf $12 per maand met extra transcriptietijd en geavanceerde functies.
  • Sprekerherkenning: Ja, automatische sprekeridentificatie is beschikbaar.

8. Fireflies.ai

Fireflies.ai is een AI-assistent die gesprekken kan opnemen, transcriberen en analyseren. Het herkent sprekers en integreert met platforms zoals Zoom, Microsoft Teams en Google Meet, waardoor het een flexibele optie is.

  • Gratis/betaald: Gratis versie met beperkte functies, en een betaalde versie met meer minuten en functies.
  • Sprekerherkenning: Ja, automatische sprekerherkenning is beschikbaar.

9. Scribbl

Scribbl is een Chrome-extensie die automatisch transcripties maakt van Google Meet-vergaderingen. Het is eenvoudig te gebruiken voor snelle transcripties, maar mist geavanceerde functies zoals sprekerherkenning.

  • Gratis/betaald: Gratis met basisfuncties.
  • Sprekerherkenning: Nee, Scribbl biedt geen automatische sprekeridentificatie.

Conclusie

Of je nu kiest voor gratis tools zoals Otter.ai en Fireflies.ai, of voor geavanceerde betaalde opties zoals Descript of Rev, wij helpen je om je vergaderingen naadloos vast te leggen. Geef bij je boeking aan of je gebruik wilt maken van deze service en wij regelen de rest!

Bekijk hier al onze tools & techniek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt van ons een maandelijkse nieuwsbrief met interessante en vakgerelateerde artikelen. Je kan je altijd weer uitschrijven indien je deze niet meer wil ontvangen

Netwerkevent 6 april

Breid je netwerk uit bij Space to Create! Kom naar onze gratis netwerkborrel op donderdag 6 april.

AI bij Space to Create: maak een automatisch verslag van je meeting

* Externe lunch wordt door ons georganiseerd bij een selectie van restaurants in de buurt (max 5 min lopen)