Boek in de zomer, minimaal 20% korting op jouw ruimte! Meer informatie…

Enable the shift; dit zijn de platforms die jou en je business laten groeien

Van focus op rol, naar focus op creatie 

Creatieve platforms lijken tegenwoordig the groeien onder het mom van enable the shift. Steeds vaker supporten platforms zzp’ers en start-ups; naast early movers als Fiverr en Linkedin, wordt er nu ook plaats gemaakt voor platforms als Contra en Patreon. Werken in communities is een nieuwe realiteit naast het werken in een bedrijf, office of team. Hieronder een kleine selectie van platforms die dit realiseren en daarmee jouw future of work positief kunnen beïnvloeden!

01 Contra

Contra is een facilitator voor wederzijds professioneel en economisch voordeel. In plaats van een hub and spokes organisatie te creëren, bouwen ze een netwerk van relaties. Contra helpt freelancers hun eigen platform te creëren, op basis van klantrelaties en empathie. Door je aan te sluiten bij de vele microcommunities van freelancers kun je profiteren van de kansen die jij en je collega’s creëren.

02 Substack

Door redacteuren, adverteerders en kijkcijfers is de vrijheid van journalisten lang beperkt geweest. Journalisten komen naar Substack in de hoop om deze vrijheid terug te krijgen – creatieve, redactionele, maar ook financiële vrijheid. Substack biedt journalisten een platform om te zeggen wat ze willen, niet gehinderd door redacteuren. De onafhankelijke schrijvers die zich aansluiten bij het platform zijn eigenaar van hun eigen inhoud, evenals hun abonnementenlijsten. Ze hebben ook geen verplichting om op het platform te blijven. Ze kunnen op elk moment vertrekken en hun abonnees met hen meenemen. Zoals de bedenker van Substack, Judd Legum, heeft gezegd: “Het gaat niet om het bespelen van het Google-algoritme of het Facebook-algoritme. Het gaat over het schrijven van boeiende inhoud dat harten wint.”

03 Circle

Circle noemt zichzelf “het moderne communityplatform voor makers”. Het is een plek om content te publiceren, discussies te hosten en een op lidmaatschap gebaseerde community te cultiveren. Het white-label platform laat jou de look and feel van je ruimte aanpassen. Het bedrijf zelf is opgericht in 2019 en beide medeoprichters werkten eerst bij de edtech startup Teachable (ook in deze lijst).

04 Gumroad

Soms ligt je expertise in je vermogen om te creëren en dit is waar Gumroad je kan helpen. Het is een platform waar je je eigen website of landingspagina kunt bouwen en vervolgens jouw dienst/product/idee mee kunt tentoonstellen. In online marktplaatsen zijn er honderden freelancers die dezelfde diensten aanbieden als jij en dan moeten klanten een keuze maken. Met Gumroad is het net alsof je een klant een eigen online brochure stuurt. Nog een pluspunt; je betaalt geen hoge kosten en je ontvangt goede klantanalyses. Check it out!

05 Teachable

Teachable is een alles-in-één-platform waarop je online cursussen kunt volgen en/of zelf kunt creëren. Teachable regelt alles, van webhosting tot betalingsverwerking. Hoewel het platform vooral bekend staat om de online cursussen, kun je Teachable ook gebruiken om digitale producten aan te bieden. Het is een goede plek om onder andere e-boeken, PDF’s of sjablonen te verkopen en studenten toegang te geven tot die boeken.

06 Stir

Stir is een platform dat jou als solopreneur een overzicht geeft van je financiën en inkomstenstromen. Het biedt ook samenwerkingstools, zodat je samen met andere creators een collectief project kunt starten. Stir zal de inkomsten verdelen binnen een samenwerking. Het bedrijf werd opgericht door voormalige werknemers van Facebook en Google en wordt gesteund door chief executives van onder andere Cameo en Patreon.

Heb je vragen of een eigen initiatief? Neem gerust contact met ons op!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt van ons een maandelijkse nieuwsbrief met interessante en vakgerelateerde artikelen. Je kan je altijd weer uitschrijven indien je deze niet meer wil ontvangen

Netwerkevent 6 april

Breid je netwerk uit bij Space to Create! Kom naar onze gratis netwerkborrel op donderdag 6 april.

Enable the shift; dit zijn de platforms die jou en je business laten groeien

* Externe lunch wordt door ons georganiseerd bij een selectie van restaurants in de buurt (max 5 min lopen)